Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kombinowanie jak zarobić, a się nie narobić
Forumovision.com > Styl życia > Praca i kariera
m4trix
W jaki sposób zarabiacie/dorabiacie sobie drobne sumki?

Ja sprzedaje płatne konta do gier online, jak Tibia czy inny World of Warcraft. Sprzedaje też długopisy z logami tych gier wink.gif Zawsze pare złotych z tego wpadnie. Poza tym bawię się w Mystery Shopper'a, a że płacą mi w € to całkiem nieźle idzie sobie teraz zarobić. Za głupie wysłanie maila dostałem dwa dni temu 4€ wink.gif

Teraz się okazało, że mam wolne pon i pt i też szukam jakieś pracy, żeby nie marnować tego czasu, myślałem o call centre, w poniedziałek się wybiorę na poszukiwania smile.gif A może uda mi się staż wcześniejszy odrobić... smile.gif

A jak Wy kombinujecie?
nika19
ja jak już wiesz robie kartki
no ale przy tym trzeba sie troche narobic niestety :]
ale póki mam klientów nie narzekam wink.gif co prawda wymaga to troche inwestycji, a materialy (zwlaszcza papier) nie sa tanie jednak zwraca sie z zyskiem wink.gif
m4trix
To ile na takiej jednej kartce zarabiasz? I ile czasu Ci zajmuje przygotowanie jednej? brow.gif
nika19
hmmm
wiec tak sprzedaje po 3zł, 2zł mam czystego zysku tak około
a z czasem jest roznie od 10 min do 30 :] na prawde zalezy od kartki
Yoggi
a jakie to są kartki?
nika19
takie jak masz w sklepie ręcznie robione urodzinowe itp wink.gif

coś takiego na przykład
Kazik
Fajne te kartki wink.gif
Ja musiałbym wypić wiadro nerwosolu żeby takie coś zrobić laugh.gif
m4trix
Hehehe. Ja teraz kombinuje o praktyki platne, zeby sobie odrobic juz teraz, a na 4 i 5 roku isc do normalnej pracy smile.gif chyba padnie na Millenium Bank albo mBank smile.gif
nika19
jak mam chęci to potrafię zrobić z 10- 15, a czasem zrobię z 2 i mam totalnie dosc :]

no i te pomysly ;p tez nie zawsze sa
Lady_Jot
Bardzo ładna kartka, sama bym taką kupiła.
Też lubie takie ręczne robótki wink.gif

A jak ja dorabiam?
Pracuje w biurze - pieniążki są dosyć ładne bleh.gif
A dodatkowo pisze PRACE MATURALNE smile.gif
Albo jakieś prace zaliczeniowe.
Korepetytuje z matematyki i języka niemieckiego.
Angielski też ( ale samiuteńkie podstawy bo sama tyle tylko znam ),

prace maturalne cena w zależności od tematu,
korepetycje,
różnie,
od 10 - 20zł.

nika19
no to widze ze masz duo zajęc na głowie
mi moje kartki wystarczaja
ale ze sprzedażą rónie bywa
czasem schodzi dużo głównie na świeta, a czasem nie bardzo :/
Lady_Jot
No bardzo dużo mam na głowie,
ale ogólnie lubie robić to co robie,
choć bywają momenty kiedy mam wsyztskiego dosyć.

Najgorzej jest kiedy za duzo nauki na studiach ...

ale jakoś sobie zyje smile.gif

Ale kartki naprawde ładne robisz!!
m4trix
Nika, moze powinnas sobie sklep internetowy otworzyc smile.gif I robic na zamowienia karteczki wink.gif Mia chyba z tego co pamietam robila takie ksiazki-prezenty na rozne okazje w stylu rocznic, czy slubow i calkiem niezla kase z tego miala wink.gif
nika19
tylko wiesz co nie orientuje sie w kwesti podatku
bo póki co to robie nie za duzo
ale jakbym chciala miec sklep czy dawac do sklepów to musialabym byc zarejestrowana zeby moc faktury wystawiac
nie wiem jak to jest :/
m4trix
wiesz, gdybys miala malutki sklepik to nikt by sie nie przyczepil wink.gif a dopiero gdyby sie rozwinal to moglabys zarejestrowac dzialalnosc,
nika19
myslalam kiedys o sprzedazy na allegro, ale tam jest tych kartek bardzo duzo i z tego co widze malo schodzi :/
ja znow tez nie jestem w stanie zribic ich az tak wiele
m4trix
Az tak wiele? Wystarczy 3 dziennie, a wiadomo, ze weekendy to pewnie i wiecej, co w miesiacu daje 100 kartek smile.gif Jeszcze na koszcie przesylki troszke naciagasz i jestes ladnie do przodu z kasa na 'waciki' happy.gif
nika19
no 100 miesiecznie spokojnie
tylko najpierw musza byc klienci
wpisz sobie kartki ręcznie robione na str głównej allegro- nie schodza :/
Lady_Jot
No fakt, nie schodza,
ludzie jednak wola iść do sklepu i wybrać sobie ...
bo tu te koszty wysyłki dodatkowo ...
wiec myśle, że nie warto.

A może np. kiedy jest jakaś tam okazja, to daj do jakiegoś sklepu i Pani sklepowa niech na lade wyciągnie je i myśle, że będzie spore zainteresowanie smile.gif))))
nika19
wlasnie koszty przesylki na pewno zniechęcaja :]

tak tylko zeby dac cos do sklepu trzeba byc vat-owcem czyli miec dzialalnosc
na szczescie ciocia bierze mi co nieco do sklepu swojej kolezanki bez faktur wink.gif
Morion
ja mógłbym się i orobić, ale czasu brak sad.gif
m4trix
A ja w koncu chyba wybralem swoja przyszlosc smile.gif Chyba zatrudnie sie w jakiejs firmie audytowej i najlepiej w oddziale Mystery Shoppingu smile.gif Teraz tylko szukam praktyk w tym kierunku smile.gif
Morion
ee co to? xD
m4trix
Audyt polega na analizie firmy klienta, sprawdzeniu błędów w zarządzaniu firmą, jej organizacji i procesów i doradzaniu lepszych rozwiązań. A mystery shopping to badanie jakości obsługi klienta konkretniej poprzez udawanie zwyczajnego klienta.
Morion
czyli talent aktorski się przyda i pewność siebie smile.gif
lapek88
Zawsze można zakręcić się na głowie w rynku, jałmużna gwaratowana:D
ja.jacek
Dawno temu, jak nie było pracy to chodziłem do takiej fajnej firmy i robiłem koraliki do palet ( chałupnictwo), pracowałem wśród samych kobiet:D więc dorabiałem sprzedając stringi. Eh fajnie było. No może MLM jest lepsze ale trudniejsze.

stefcia87
W czasach rozwijającego się Internetu najłatwiej jest znaleźć pracę dodatkową poprzez sieć lub polegającą na wykonaniu zadań poprzez net. Druga opcja jest to o tyle wygodniejsza, że zadane Ci zadanie robisz wtedy, gdy masz na to czas i ochotę. Zazwyczaj nie masz określonych terminów, których musisz się trzymać :-) Warto znaleźć taki tym pracy dodatkowej, która będzie spełniała Twoje warunki domowe. Powierzone Tobie zadania muszą być dla Ciebie jasne i zrozumiałe, abyś podchodził/a do nich rzetelnie oraz z uśmiechem :-)
pegazuss
CYTAT(stefcia87 @ 29.08.2010, 20:21) *
W czasach rozwijającego się Internetu najłatwiej jest znaleźć pracę dodatkową poprzez sieć lub polegającą na wykonaniu zadań poprzez net. Druga opcja jest to o tyle wygodniejsza, że zadane Ci zadanie robisz wtedy, gdy masz na to czas i ochotę. Zazwyczaj nie masz określonych terminów, których musisz się trzymać :-) Warto znaleźć taki tym pracy dodatkowej, która będzie spełniała Twoje warunki domowe. Powierzone Tobie zadania muszą być dla Ciebie jasne i zrozumiałe, abyś podchodził/a do nich rzetelnie oraz z uśmiechem :-)

Kiedyś sam potrzebowałem pomocy-dziś to ja mogę pomóc-: pegazuss@wp.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.