IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topic Start new topic
> Jesteś tolerancyjny?
hsz
post 3.04.2009, 16:42
Post #21

O_O
Ikona grupy

Grupa: VIP
Użytkownik nr: 40

Ja się czasem zastanawiam, dlaczego wymaga się od katolików tolerancji wobec innych wyznań (co w moim przypadku dużym problemem nie jest, niech każdy wierzy lub nie wierzy na swój sposób), a katolików się atakuje.

--------------------
Simsalbimbamba Saladu Saladim!
BO DOŚĆ MAM WSZYSTKICH SZYDERSTW, BZDUREK,
JA, CZŁOWIEK Z GŁOWĄ JAK OGÓREK. /K.I.Gałczyński/
Go to the top of the page

+Quote Post
jojo
post 2.06.2009, 23:17
Post #22

Nowy
Ikona grupy

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 209

jestem osoba nietolerancyjna...
nie potrafie zaakceptowac czarnych, hindusow, arabow i pejsiastych zydow [oczywiscie, czasem trafi sie jakis wyjatek], akceptuje homoseksualistow, ale pod warunkiem, ze nie chca miec dzieci i pod warunkiem, ze zachowuja sie "normalnie"... ogolnie uwazam, ze calkowita tolerancja jest niemozliwa...

+Quote Post
Morion
post 12.06.2009, 15:54
Post #23

Dziki Pies

Grupa: Duel Monsters
Użytkownik nr: 39

nie jestem tolerancyjny. i nie lubię między innymi turków. i ogólnie obcokrajowców. a tych 5 czy 6 turków jakbym mógł to bym zmasakrował. godziny nad 4 obrazami na malarstwo siedziałem, i dostałem to samo co te brudy co przyszły bez niczego z indeksami i ledwo po angielsku coś dukali.

--------------------

+Quote Post
Celnik
post 12.06.2009, 16:53
Post #24

Her Majesty
Ikona grupy

Użytkownik nr: 43
NK: 27480095
GG: 9549378

Ale jak to jest? Nienawidzicie całej nacji tylko dlatego, że kilku wam zawiniło? Czy macie pewność, że wszyscy są tacy sami?
Mój brat na przykład znienawidził Murzynów, a to dlatego, że kilku, razu pewnego, gdy wysiadali z metra, wyrwało jego dziewczynie torebkę. Wiadomo, stres niemały, ale czy to jest uzasadnienie? Hmm...

--------------------
Biegnę szybko, nikt mnie nie złapie. Jestem piernikowy ludzik!

+Quote Post
Morion
post 12.06.2009, 17:21
Post #25

Dziki Pies

Grupa: Duel Monsters
Użytkownik nr: 39

CYTAT(Celnik @ 12.06.2009, 16:53) *
Ale jak to jest? Nienawidzicie całej nacji tylko dlatego, że kilku wam zawiniło? Czy macie pewność, że wszyscy są tacy sami?
Mój brat na przykład znienawidził Murzynów, a to dlatego, że kilku, razu pewnego, gdy wysiadali z metra, wyrwało jego dziewczynie torebkę. Wiadomo, stres niemały, ale czy to jest uzasadnienie? Hmm...

w zasadzie to nienawidzę całej nacji bo wszędzie to się panoszy. jeszcze jak robi jakoś, np w kebabach,to ok rozumiem, choć wkurzają mnie czasem, ale z tego powodu co i zwykłe bary wkurzają, tylko w tych budkach kebabowych z daleka syf widać. a ogółem nie lubię tych brudów z tego powodu co i np greków, czyli za traktowanie kobiet.

--------------------

+Quote Post
Thermopolis
post 12.06.2009, 18:10
Post #26

Młodzieniaszek
Ikona grupy

Użytkownik nr: 150

raczej jestem tolerancyjna.
jakoś nie przywiązuje wagi do koloru skóry, narodowości czy wyznania.
każdy człowiek jest inny...

--------------------
i widziałam jak spada.. i cieszyłam się bo to był już koniec...

+Quote Post
m4trix
post 13.06.2009, 11:00
Post #27

Puta Grande
Ikona grupy

Użytkownik nr: 2
NK: 3205298
GG: 896705

CYTAT(Morion @ 12.06.2009, 19:21) *
CYTAT(Celnik @ 12.06.2009, 16:53) *

w zasadzie to nienawidzę całej nacji bo wszędzie to się panoszy. jeszcze jak robi jakoś, np w kebabach,to ok rozumiem, choć wkurzają mnie czasem, ale z tego powodu co i zwykłe bary wkurzają, tylko w tych budkach kebabowych z daleka syf widać. a ogółem nie lubię tych brudów z tego powodu co i np greków, czyli za traktowanie kobiet.

Widac, ze malo Turkow poznales wink.gif Ja znam z 8 i WSZYSCY sa zajebisci, najlepsi studenci Erasmusa jacy moga byc. Otwarci, pomocni, mozna z nimi pozartowac i powaznie porozmawiac. Na mojego Erasmusa jade wlasnie do Turcji z tego tez powodu smile.gif

@edit:
A zagraniczni to wszyscy maja fory na naszych uczelniach wink.gif nie tylko Turki

@edit2:
I jakie traktowanie kobiet? Turcja to normalny kraj, poza tym oficjalnie jest to panstwo świeckie i mimo, ze 99% jest tam Muzułmanów, to i tak ta religia ma u nich taki wplyw na zycie, jak u nas Chrzescijanstwo, czyli prawie zadny wink.gif

Ten post został edytowany przez m4trix: 13.06.2009, 11:02

--------------------

+Quote Post
forgotten
post 25.08.2009, 19:32
Post #28

Stały bywalec
Ikona grupy

Użytkownik nr: 305

Myślę że jestem tolerancyjna, bo toleruję pewnych ludzi, ale to nie znaczy że ich lubię. Każdy robi to cho chce, nikogo przecież się nie zmusi do swojego toku myślenia...

--------------------
'dlaczego wszystko obraca się przeciwko mnie?
bo sama jestem przeciwko sobie.

niszczę się systematycznie,
nie daję sobie żadnej szansy.

dokonuje okrutnego mordu na sobie.

a tak pragnę żyć.'

+Quote Post
m4trix
post 25.08.2009, 20:07
Post #29

Puta Grande
Ikona grupy

Użytkownik nr: 2
NK: 3205298
GG: 896705

Ostatnio odkrylem, ze bycie tolerancyjnym i nie przejmowanie sie innymi znacznie ulatwia zycie smile.gif

--------------------

+Quote Post
hsz
post 25.08.2009, 20:08
Post #30

O_O
Ikona grupy

Grupa: VIP
Użytkownik nr: 40

Kurcze, a ja ostatnio dużo myślę o tej mojej tolerancji O_O Ostatnio poznałam lesbijkę i wydaje się całkiem w porządku. Bo w końcu jeden czynnik, taki jak na przykład orientacja seksualna nie determinuje całego człowieka. Choć rzeczywiście zmienia wiele. Ja takim ludziom współczuję. Bo nie mam pojęcia jak to jest być w podobnej sytuacji, po prostu nie wiem. Ale zachwycać to mnie nie zachwyca :]

--------------------
Simsalbimbamba Saladu Saladim!
BO DOŚĆ MAM WSZYSTKICH SZYDERSTW, BZDUREK,
JA, CZŁOWIEK Z GŁOWĄ JAK OGÓREK. /K.I.Gałczyński/

+Quote Post
forgotten
post 25.08.2009, 20:16
Post #31

Stały bywalec
Ikona grupy

Użytkownik nr: 305

CYTAT(m4trix @ 25.08.2009, 21:07) *
Ostatnio odkrylem, ze bycie tolerancyjnym i nie przejmowanie sie innymi znacznie ulatwia zycie smile.gif

Zgadzam się. Dlatego ja od jakiegoś czasu potrafię być szczera, czasem za bardzo, i mieć wszystkich gdzieś... A raczej wszystkich których nie lubię itp. ;]

--------------------
'dlaczego wszystko obraca się przeciwko mnie?
bo sama jestem przeciwko sobie.

niszczę się systematycznie,
nie daję sobie żadnej szansy.

dokonuje okrutnego mordu na sobie.

a tak pragnę żyć.'

+Quote Post
Tabiitha
post 21.09.2009, 21:03
Post #32

Nowy
Ikona grupy

Użytkownik nr: 317

Wydaje mi się,że jestem tolerancyjna. Nawet bardzo. Nie obchodzi mnie czyjś kolor skóry, wyznanie, orientacja. Mnie interesuje tylko to jak dana osoba się zachowuje w stosunku do otoczenia, czy jest również tolerancyjna, można z nią porozmawiać na ciekawe tematy, a także czasem się powygłupiać. Raz usłyszałam,że jestem zbyt tolerancyjna.. cóż. moja sprawa. (:

--------------------
how often do you think about touching other people's private parts?

blog -> wordpress.com
deviantArt.
photoblog.
myspace.
last.fm

+Quote Post
Hate
post 29.12.2009, 9:37
Post #33

Stały bywalec
Ikona grupy

Użytkownik nr: 329

CYTAT(m4trix @ 27.02.2009, 17:08) *
CYTAT
jestem tolerancyjny, za wyjątkiem homoseksualizmu, który przeszkadza mi jeśli jest publicznie podkreślany.

Mnie tez to draznilo kiedys, ale spokornialem jakos i przyzwyczailem sie do tego, mam nawet kumpla geja i jest przy nim troche 'dziwnie', ale ostatecznie jest koles ok. Wbrew pozorom to tez ludzie. Chociaz o ile dwoch gejow w klubie moge zaakceptowac, o tyle ich lizanka na ulicy by mnie jednak irytowaly...

Takiego konkretnego lizania, jak czasem widuje, że chłopak czyści dziewczynie migdałki na ulicy...nie zniosę, nawet jeśli nie byłaby to para homoseksualna. dots.gif

--------------------
Przeczytałeś ten post z ręką na myszce?
-Od czego herbata jest słodka?
-Od mieszania.
-Po co w takiem razie jest cukier?
-Żeby było wiadomo jak długo mieszać.

To trzeba leczyć: http://www.sweetbrokacik.pl/

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.09.2010 - 1:35