![]() |
30.12.2009, 8:48
|
|
![]() Puta Grande Grupa: Użytkownik Postów: 2 267 Dołączył: 13-12 08 Skąd: Cz koło Sc na Śl Użytkownik nr: 2 NK: 3205298 GG: 896705 |
To może jeszcze bardziej odejdźmy od tematu, słyszeliście o pamięci serca ?? Prowadzono badanie nad ludźmi którym przeszczepiono serce od innej osoby i okazało się że przejeli oni niektóre zachowania, przyzwyczajenia a nawet szczątkowe wspomnienia tamtych osób. Ponadto wykryto komórki nerwowe takie jak w mózgu tyle że są one rozsiane w małych skupiskach po całym narządzie. Teraz tak sobię myślę, że mogło to wynikać z przyzwyczajenia przeszczepionego organu do określonej diety i działania na niego określonymi hormonami. Jeśli przez całe życie poprzedni właściciel wpieprzał świniaki każdego dnia, to teraz takiemu sercu brakowałoby tłuszczu i domagałoby się jego uzupełnienia przez nowego nosiciela. I podobnie mi się wydaje może się mieć sprawa z emocjami i zachowaniami. Jeśli właściciel lubił 'życie na krawędzi' to i od nowego nosiciela serce będzie domagało się wysokich dawek adrenaliny, stymulując popęd ku ryzyku. Możliwe? -------------------- |
|
|
|
30.12.2009, 9:06
|
|
![]() Stały bywalec Grupa: Użytkownik Postów: 132 Dołączył: 28-12 09 Skąd: jestem? Użytkownik nr: 329 |
Mam mieszane stwierdzenia, Twoje rozjaśnia trochę sprawę, lecz cytat jest napisany tak, że jestem sceptycznie nastawiony.
-------------------- Przeczytałeś ten post z ręką na myszce?
-Od czego herbata jest słodka? -Od mieszania. -Po co w takiem razie jest cukier? -Żeby było wiadomo jak długo mieszać. To trzeba leczyć: http://www.sweetbrokacik.pl/ |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.09.2010 - 20:40 |